Schilderen

Het uitgangspunt in therapeutische schilderworkshops is om in een kleine groep bezig te zijn met je eigen ontwikkeling door ervaringen te delen en vervolgens de eigen processen vorm te geven middels een schilderij. Het is  een proces van verwerken en tegelijk jezelf bekrachtigen in je eigen energie.

 

Je verandert en leert te zien wat er werkelijk gebeurt in jouw leven. Je kunt op deze manier weer in balans en harmonie met jezelf komen. Het is een ontspannende manier om spelenderwijs je gevoel van eigenwaarde terug te vinden en te versterken.

 

We gaan werken met de medicijnkaarten, waarin dieren als symbolen staan van helende kracht. Elke workshop werk je met je eigen krachtdieren en gaan we kijken of je weer een leuke boodschap krijgt ten aanzien van de processen waar je inzit. Hierbinnen kunnen vragen opkomen als: Waar loop je tegenaan? Herken je de uitdagingen? Of voel jij je juist bevestigd doordat jij de aspecten en eigenschappen van jezelf herkent?

 

Daarna gaan we schilderen en het doel is om  je persoonlijke krachtdier vorm te geven in de kleuren die jij wenst. Naar eigen keuze kun jij je schilderij inschilderen met diverse ornamenten en  technieken en mogelijk kralen, glitter en gouden elementen toevoegen. Dit is een kunstzinnige manier om  jezelf helemaal als je persoonlijke Krachtdier neer te zetten!

 

Het doel is om in overleg eens per 4 à 6 weken een schilderworkshop in te plannen.